Katalog

Tilbud

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Italien

Italien står sammen med Frankrig som verdens største producent af vin. Det er et stort land med langt fra nord til syd, store højdeforskelle og spændende mikroklimaer, som alt sammen gør Italien til et utrolig diverst vinland, med alt fra syrerige elegante vine i de kølige bjergrige regioner, til varme, solmodne, bløde rødvine i syd. 

Piemonte i...

Italien står sammen med Frankrig som verdens største producent af vin. Det er et stort land med langt fra nord til syd, store højdeforskelle og spændende mikroklimaer, som alt sammen gør Italien til et utrolig diverst vinland, med alt fra syrerige elegante vine i de kølige bjergrige regioner, til varme, solmodne, bløde rødvine i syd. 

Piemonte i nordvest står for de elegante, syrerige, saftige vine hvor den Nebbiolobaserede Barolo er kongen. Det er et af Italiens mest kendte varemærker, og er kraftfulde, tannin- og syrerige vine der ofte fortjener flere år i kælderen for at åbne sig op og give noget af den generøse, parfumerede elegance fra sig. 

 

Toscana i det centrale Italien står for solbeskinnede, og fyldige vine hvor Sangiovesedruen regerer. Det er også et område der står for innovation, i form af eksperimenten med internationale druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. 

Helt i syd finder man regioner som Puglia hvorfra de fyldigste, blødeste og mest solmodne vine på Primitivo, Negroamaro og Malvasia kommer. 

 

 

Mere

Italien  Der er 68 varer

Underkategorier

  • Piemonte

    Italiens legendariske Barolo og Barbaresco vine har været med til at gøre hele Piemontedistriktet berømt. Piemonte betyder ved foden af bjerget, og vindistriktet ligger ved foden af Alperne.

    Det er de store røde Piemontevine lavet på druerne Nebbiolo og Barbera som kendes bedst. Barolo og Barbaresco ligger  nær byen Alba i Langheområdet i det sydlige Piemonte og laves udelukkende på Nebbiolo druer. Druerne dyrkes på skråninger som ligger omkring floden Tanaro. Udover Nebbiolo dyrkes der også Barbera, og mange producenter laver en flot rødvin på både Nebbiolo og Barbera med områdebetegnelsen Langhe Rosso.

    De bedste rødvine på Barbera kommer også fra området omkring Alba og betegnes derfor Barbera d'Alba eller Barbera d'Alba Superiore. Vores Piemontevine importerer vi direkte fra Rocca Felice hvor familien Lanzavecchia har lavet store vine i 4 generationer.

  • Veneto

    I det nordøstlige hjørne af Italien finder man Veneto. I det billedskønne, bakkede, bjergrige og frodige landskab udspringer nolge af italiens mest berømte vine; Amarone della Valpolicella. Det er vine der i hele verden, og i særlig høj grad i Danmark, hæderkrones for deres voluminøsitet, fylde, blødhed og koncentration. Amarone har også en "lillebror", Ripasso, som laves ved at tilsætte druekvaset til den "almindelige" Valpolicella og gære mosten en anden gang, for at trække den resterende sukkerholdige saft ud af de tørre druer, og tilføre vinen mere saft og kraft. 

    De vigtigste blå druer i Veneto er Corvina, Corvione, Rondinella og Molinara. Det er druer der er egnet i det kølige klima, og i sig selv giver vine med en klar frugtprofil og relativt højt syreindhold. Det er derfor druer der giver elegante, frugtdrevne vine. Det er samtidig druer der egner sig godt til lufttørring, appassimento, som er tilfældet i Amaroneproduktion, og giver fyldige, bløde og ofte sødmefulde vine. 

    Vores eget Venetohus, Villa Mattielli, drives af søstreparret Roberta og Valeria Mattielli. De er dygtige, nyskabende vinmagere, der laver en elegant, silkeblød og frugtdreven Amarone, der står i modsætning til den mere gammeldags stil hvor svesker og rosiner dominerer. Deres Ripasso er lige så flot, der med sin friskhed og bløde krop vælter de fleste billige Amaroner af banen. 

     

  • Toscana

    Udover at være en populær feriedestination er Toscana også et af Italiens bedste vinområder. Chianti er nok den bedst kendte vin fra Toscana og kvaliteten idag er ofte rigtig flot, selvom den dog svinger meget fra producent til producent. Seriøse vinmagere laver dog rigtig flotte vine i Chianti og dets underområder. Udover Chianti er Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montepulciano også kendte Toscanske rødvine, ligesom der findes et udvalg af spændende "supertoscanere", typisk lavet på Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. 

    Fælles for de store, klassiske rødvine herfra er, at Sangiovese er hoveddruen. Brunello skal bestå af 100% Sangiovese Grosso, men vine som Chianti har friere hænder til at blande op til 25% af andre, godkendte druesorter i, f. eks Cabernet eller Colorino. 

    Chianti Rufina ligger nordøst for Chianti Classico og klimaet hér er unikt. Én af de bedste vinproducenter i Chianti Rufina er Fattoria di Basciano, hvor Paolo Masi laver store vine på familiens vingård. Vinene er tættere, mørkere og har mere nerve end de generiske Chianti vine. Hans vine får konsekvent positiv omtale og gode scores hos de internationale vinkritikere. 

  • Øvrige Italien

    I Puglia i det det sydøstligste Italien, er klimaet, varmt og tørt. Det giver gode vækstbetingelser for druer som Primitivo, Negroamaro og Malvasia. Det er druer der hungrer efter sol og varme, og kræver store mængder af begge for at modnes optimalt. Når de modne druer til gengæld høstes, giver de generøse, fyldige og bløde vine, hvor man får ekstremt meget smag for pengene, og Puglia er sandsynlig vis det sted i Italien hvor man får mest for sine penge. Produktionen har i mange år været baseret på mængde og bulkvin, hvilket har betydet tynde vine af dårlig kvalitet. De seneste årtier er der dog sket en opblomstring af seriøse producenter, og de etablerede producenter har måttet følge med tidens mere kvalitetsorienterede trend for at kunne forblive konkurrencedygtige. 


    Abruzzo i den østlige del af Centralitalien har set samme udvikling som Puglia med skiftet fra bulkvin og blandingsprodukter til større grad af kvalitetsvin. Den altoverskyggende drue for området hedder Montepulciano (som intet har at gøre med det toscanske område af samme navn), og er en højtydende drue, der hvis ikke den beskæres og høstudbyttet ikke begrænset, giver vin af middelmådig kvalitet, i store mængder. Seriøse producenter der formår at holde udbyttet nede, kan dog lave vine med fylde, charme og kompleksitet, med mange af de kvaliteter man finder i langt dyrere og hæderkronede vine. Det har Podere Castorani forstået. Huset som ved årtusindeskiftet blev overtaget af den nu pensionerede Formel-1 kører Jarno Trulli, laver vine med charme og intensitet. 

pr. side
Viser 1 - 12 af 68
Viser 1 - 12 af 68