Katalog

Aktiverede filtre:
  Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

  Veneto

  I det nordøstlige hjørne af Italien finder man Veneto. I det billedskønne, bakkede, bjergrige og frodige landskab udspringer nolge af italiens mest berømte vine; Amarone della Valpolicella. Det er vine der i hele verden, og i særlig høj grad i Danmark, hæderkrones for deres voluminøsitet, fylde, blødhed og koncentration. Amarone har også en "lil...

  I det nordøstlige hjørne af Italien finder man Veneto. I det billedskønne, bakkede, bjergrige og frodige landskab udspringer nolge af italiens mest berømte vine; Amarone della Valpolicella. Det er vine der i hele verden, og i særlig høj grad i Danmark, hæderkrones for deres voluminøsitet, fylde, blødhed og koncentration. Amarone har også en "lillebror", Ripasso, som laves ved at tilsætte druekvaset til den "almindelige" Valpolicella og gære mosten en anden gang, for at trække den resterende sukkerholdige saft ud af de tørre druer, og tilføre vinen mere saft og kraft. 

  De vigtigste blå druer i Veneto er Corvina, Corvione, Rondinella og Molinara. Det er druer der er egnet i det kølige klima, og i sig selv giver vine med en klar frugtprofil og relativt højt syreindhold. Det er derfor druer der giver elegante, frugtdrevne vine. Det er samtidig druer der egner sig godt til lufttørring, appassimento, som er tilfældet i Amaroneproduktion, og giver fyldige, bløde og ofte sødmefulde vine. 

  Vores eget Venetohus, Villa Mattielli, drives af søstreparret Roberta og Valeria Mattielli. De er dygtige, nyskabende vinmagere, der laver en elegant, silkeblød og frugtdreven Amarone, der står i modsætning til den mere gammeldags stil hvor svesker og rosiner dominerer. Deres Ripasso er lige så flot, der med sin friskhed og bløde krop vælter de fleste billige Amaroner af banen. 

   

  Mere

  Veneto  Der er 9 varer

  Viser 1 - 9 af 9
  Viser 1 - 9 af 9