Chianti Rufina 2017, Fattoria di Basciano

Varenummer: 102005

På lager

Normalpris DKK 110,00
Fra DKK 89,75
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
102005
DKK 110,00
6
102005
DKK 89,75

Sangiovesebaseret vin med saft og kraft fra en af de allerdygtigste producenter i Chianti, Fattoria di Basciano. Saftige kirsebær og solbær med et strejf af kulstøv og vanilje. Det er sådan her Chianti skal smage.


 

Beskrivelse

Detaljer

Område
Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti. For at kvalificere sig til Chianti Rufina DOCG skal vinen lagres mindst 9 måneder før flaskning, bestå af mindst 75% Sangiovese samt leve op til strengere krav end de øvrige Chiantivine. 
 
Producent
Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance.

 

Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.

 

Fattoria di Baciano is one of the rising stars of Rufina. The Masi family has made wine for three generation in this quiet corner of Tuscany. Today they farm approximately 30 hectares and run a beautiful bed & breakfast on the property. They are also experimenting with biodynamic and natural wine practices.

Specifikationer
ProducentFattoria di Basciano
LandItalien
OmrådeToscana
Årgang2017
Drue95% sangiovese 5% colorino
StillMediumkraftig, blød og frugtrig
Alkohol13,5%
Passer tilOkse, lam, svin
Flasker pr. kasse6
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.