Ikke på lager
110,00 DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 89,00 DKK

Chianti Rufina 2018, Fattoria di Basciano

90 point - WineSpectator

93 point - Luca Maroni

Guldmedalje - Mundus Vini 2020

Guldmedalje - Gilbert & Gaillard 2020

Sangiovesebaseret vin med saft og kraft fra en af de allerdygtigste producenter i Chianti, Fattoria di Basciano. Saftige kirsebær og solbær med et strejf af kulstøv og vanilje. Det er sådan her Chianti skal smage.

Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. De relativt få producenter i Rufina holder så højt et niveau, at vinene fra området anses for at holde mindst lige så højt et kvalitetsniveau som Chianti Classico. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti. For at kvalificere sig til Chianti Rufina DOCG skal vinen lagres mindst 9 måneder før flaskning, bestå af mindst 75% Sangiovese samt leve op til strengere krav end de øvrige Chiantivine. 
 
Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance.
Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.

 

Specifikationer
Varenr.102005
ProducentFattoria di Basciano
Flasker pr. kasse6
Passer tilOkse, lam, svin
StilMediumkraftig, blød og frugtrig
Drue95% sangiovese 5% colorino
Årgang2018
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol13,5%
OmrådeToscana
LandItalien
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.