Dansk Whisky

Normalt forbinder man fremstillingen af en lækker gyldenbrun whisky med Irland eller Skotland, men nu melder Danmark sig også i koret af lande, der har styr på whiskysmagen.Forest i køen melde distillerierne Fary Lochan, Braunstein og ikke mindst Stauning Whisky.

pr. side

24 varer

Stigende orden

24 varer

Dansk whiskey lavet på gode råvarer

I Danmark har vi dyrket korn i seks tusind år. Korn til brød... og øl. Så man kan sige det er på tide at vi også begynder at lave danskproduceret whisky. Vi har i hvert fald alle muligheder og heldigvis er den danske whisky stærkt på vej frem. De danske destillerier benytter sig af lokale råvarer, og mange af dem er startet på en gård, hvor der i forvejen var en kornproduktion, eller en nabomark hvorfra man nemt kunne anskaffe sig råvarer af den høje kvalitet som man ønsker. Økologien er også noget der bliver gået højt op i. F. eks. hos Mosgaard Whisky og Thy Whisky vælger man stort set kun at fokusere på økologisk dyrket korn fra lokalområdet. Man kan dufte og smage hvorfra kornet kommer... bare spørg de efterhånden mange producenter.

Hvor bliver whiskey lavet i Danmark?

Alle steder, men som før nævnt er det ofte en form for landbrug med gård hvor mange danske whiskydestillerier er startet. Og det giver god mening. I gamle dage i Skotland valgte man ofte steder med en stabil vandforsyning, såsom ved en flod eller ved bunden af en bjergkilde. I dag er vandforsyning ikke det store problem, så man kan placere sig der hvor man har sin lokale entusiasme. På en gård er der plads til kedler og mange har haft en lade man kunne bygge om til at producerer whisky i. I teorien kan man brygge øl og koge den op til whisky alle steder. Man skal blot bruge en kedel, vand, gær og byg eller rug, og når ja, en smule viden...

Er danske whiskyer anerkendt?

En af verdens førende whiskyeksperter, skotten Jim Murray, har medtaget Stauning Whiskys to første single malt whiskyer i sin "Whisky Bible 2013". Og de er ikke bare nævnt i bogen – de høster så mange point, at vestjyderne kan tage kampen op med selv de bedste. Stauning Whiskys røgede variant, Peated 1st Edition, faldt i skottens smag i en sådan grad at den fik hele 94 point, hvilket gives til intet mindre end "Superstar whiskies that give us all a reason to live". Dermed er danskerne i samme kategori som ædle dråber fra hæderkronede destilleri giganter som f.eks. Glenmorangie, Lagavulin, Talisker og Ardbeg. Stauning Whisky er vel det første destilleri i Danmark der for alvor har slået igennem internationalt. Men også andre som Thy og Mosgaard har vundet priser og stor hæder i internationale konkurrencer.

Find øvrig spiritus hos Vinkyperen

Udover dansk single malt whisky og rye whisky har vi naturligvis også whisky fra alle andre lande. Både standard aftapningerne samt dem i meget begrænset antal. Vi har Bourbon fra USA og Rom fra Caribien. Faktisk har vi et af landets største udvalg af luksus spiritus med alt fra Likør og Portvin og Gin og Cognac.

Køb din danske whiskey her

Hos Vinkyperen er vi store whisky entusiaster Whisky | Dyk ned i et stort udvalg her | Vinkyperen. Vi forsøger altid at have de sidste nye single malt whisky på hylden og finder du danske whiskymærker vi ikke fører og som du synes fortjener er vi altid åbne for forslag og udvide vores whisky horisont! Desuden har vi adskillige whisky på smagsprøver så kom ind og smag på de mange flasker.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.