Dessertvin

Hos Vinkyperen finder du et eksklusivt og velsmagende udvalg af dessertvin, hedvin og sød vin. Vi har både hvide og røde dessertvine på udsøgte druer fra vinens verden. Gå på opdagelse i de fantastiske dessertvine her på siden, og find en lækker, sød vin til din næste dessert.

pr. side

Varer 1-36 af 42

Faldende orden
Side

Varer 1-36 af 42

Velsmagende dessertvin fra hele verden

Her hos Vinkyperen finder du søde vine og hedvine fra alle de bedste vinlande. Det gælder alt fra den tørre Fino Sherry til den søde PX-sherry. Vi har også et delikat udvalg af søde dessertvine lavet på ædelrådne druer i Tyskland og Bordeaux. Du finder ligeledes et særligt stort udvalg af sydfranske hedvine som Maury, Banyuls, Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes. Her er noget for enhver smag.

Spansk vin til søde desserter

I vores store udvalg af sød vin finder du blandt andet skøn hedvin og dessertvin fra Spanien. Vores udsøgte sortiment af spansk dessertvin byder for eksempel på følgende: 

  • Sherry
  • Fino 
  • Manzanilla 
  • Oloroso 
  • Amontilado
  • PX vine

Hvis du foretrækker meget søde vine, finder du gode bud blandt PX vinene. Er du derimod til tørre vine, vil Fino og Manzanilla falde godt i din smag. Hvis du udover tørhed også kan lide nøddeagtige smagsnuancer i din dessertvin, er det Oloroso eller Amontilado, du skal have fat i.

Find velsmagende, søde vine

Hos Vinkyperen finder du blandt andet franske og tyske dessertvine, der drikkes til både søde desserter og mere salte desserter. Du kan med fordel servere hvide dessertvine afkølet og røde dessertvine ved stuetemperatur eller lettere afkølet. 

Du finder også et skønt udvalg af andet alkohol, der kan serveres til diverse desserter. Det kan eksempelvis være et lille glas champagne, mousserende vin eller portvin. Eller måske en velsmagende hvidvin på druesorter som Grüner Veltliner og Chenin Blanc. Vi har mange gode flasker med både sødme, syre og frugtig smag. Mulighederne er mange hos Vinkyperen, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

Produktion af hedvin og dessertvin

Dessertvine kan produceres på flere forskellige måder. Søde dessertvine skabes ofte ved at dyrke druer med højt indhold af sukker eller ved at tilsætte sukker før eller efter gæringen. Det er også muligt at koncentrere sukkeret ved at fjerne vand eller tilsætte alkohol, før sukkeret i vinen er gæret. Fælles for det meste dessertvin er et højt indhold af både alkohol og sukker.

Har du spørgsmål? Kontakt os nu

Vil du have hjælp til at udvælge dessertvinen til en kommende middag? Eller er du i tvivl om, hvilke vine der passer til råvarerne i din dessert. Heldigvis er vi klar til at guide dig. Hos Vinkyperen kan du altid få professionel og personlig vejledning, når du skal servere søde dessertvine eller andet fra vores sortiment. 

Vi har gode anbefalinger til, hvilke vine der passer til chokolade, frugt, ost, kager, honning og mere til. Det eneste du skal gøre er at kontakte os her eller besøge vores fysiske butik. Det samme gælder, hvis du har spørgsmål til de mange varianter af sød dessertvin.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.