Soutiran - Grand Cru

Champagne Soutiran, blev grundlagt i sin nuværende form i 1969 i Ambonnay, og ejer i dag 8 hektar i netop Ambonnay. Huset har specialiseret sig i at lave eksklusive Champagner på Grand Cru niveau, og har en bred vifte af vine fra sprød og elegant Blanc de Blancs, til den klassiske Brut Signature samt den kraftige madvenlige Blanc de Noirs, og naturligvis husets flagskib, årgangsvinen Millesimé. Vinene fremstilles efter klassiske forskrifter, og ingen af vinene gennemgår en flaskegæring på mindre end 30 måneder. Dette giver intense, komplekse og helstøbte vine.

I 1969 etablerede Alain Soutiran sig som vinbonde i Champagne med kun 2 hektar vinmarker omkring Grand Cru landsbyen Ambonnay. Samme år blev Alain og Roselyne Soutirans datter Valérie født. I dag er det Valérie Renaux Soutiran som står i spidsen for familiefirmaet. 

Valérie står som garant for at familien kæler for en lille produktion af champagne i de bedste kvaliteter. Alle druerne, på nær de druer som bruges til "lillebroren" Champagne Charles Coquet, kommer fra Grand Cru marker belliggende omkring landsbyen Ambonnay. Netop vinmarkerne ved Ambonnay er berømte for den ekstraordinært høje kvalitet, og man kan finde Champagne herfra til mange tusinde kroner per flaske. Det ansete amerikanske tidsskrift WineSpectator har de senere år givet flotte vurderinger til champagne fra Soutiran.

Alle champagner fra Soutiran laves udelukkende på kvalitetsdruerne Chardonnay og Pinot Noir, der alle bliver dyrket uden brug af pesticider eller kemiske tilsætninger.
pr. side

11 varer

Stigende orden

11 varer

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.