Champagne og mousserende vine

Der produceres efterhånden mousserende vine i alle verdenshjørner.  Hjemstedet for mousserende vine er Champagne, som den dag i dag stadig er synonym med vin med bobler. Vores eget Champagnehus Soutiran, laver Champagne fra deres domaine i Ambonnay, som om nogen kommune, lægger jord til store Pinot Noir-baserede bobler. Soutirans jordlodder er primært Grand Cru marker i Ambonnay, og de omkringliggende kommuner. De laver en fyldig stil, som et resultat af et forlænget ophold på gærrester, for de fleste af deres vines vedkommende mellem 60 og 72 måneder. 

Cava som er Spaniens svar på mousserende vine fremstillet på den traditionelle metode kan være et prisvenligt alternativ til Champagne kan levere fuld valuta for pengene. Produktionen af Cava er centreret Catalonien i området Penedes ikke langt fra Barcelona. 

Italien producerer også store mængder mousserende, med Prosecco som den mest berømte ambassadør. Prosecco findes i mange kvaliteter, afhængig af producent, område og produktionsmetoder. Området Valdobbiadene er centrum for produktion af kvalitets-Prosecco grundet skrappere krav for fremstilling samt generelt bedre vækstbetingelser. 

 

pr. side

Varer 1-36 af 43

Faldende orden
Side

Varer 1-36 af 43

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.