Italien

Uanset om du søger rødvine fra det nordlige Italien eller rødvin fra Syditalien så har vi et bredt udvalg både når du køber  italiensk rødvin online eller besøger os i Aarhus, hvor vi har en stor vinbutik.

pr. side

Varer 1-36 af 90

Faldende orden
Side

Varer 1-36 af 90

Italiensk rødvin fra nord til syd

Italienske rødvine er danskernes foretrukne, og vi køber mere vin fra Italien end fra noget andet land. Det er et stort land med langt fra nord til syd, store højdeforskelle og spændende mikroklimaer, som alt sammen gør Italien til et utrolig diverst vinland, med alt fra syrerige elegante vine i de kølige bjergrige regioner, til varme, solmodne, bløde rødvine i syd. 

Piemonte i nordvest står for de elegante, syrerige, saftige vine hvor den Nebbiolobaserede Barolo er kongen. Det er et af Italiens mest kendte varemærker, og er kraftfulde vine der ofte fortjener flere år i kælderen for at åbne sig op og give noget af den generøse, parfumerede elegance fra sig. 

Lidt længere mod øst i det nordlige Italien finder vi Veneto øst for Gardasøen. Dette område er mest kendt for rødvinene Amarone, Ripasso og Valpolicella. Disse vine laves på drusorterne Corvina (som den dominerende drue) og i mindre grad Rondinella.

Toscana i det centrale Italien står for solbeskinnede, og fyldige vine hvor Sangiovesedruen regerer. Det er også et område der står for innovation, i form af eksperimenten med internationale druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. 

Helt i syd finder man regioner som Puglia hvorfra de fyldigste, blødeste og mest solmodne vine på Primitivo, Negroamaro og Malvasia kommer. 

Historien om Italiensk rødvin

Udviklingen indenfor italienske rødvine er gået meget stærkt de seneste årtier. Indtil slutningen af 1980'erne var Italien mest kendt for billige rødvine i store flasker - ikke mindst Chiantivine i traditionelle flasker med bast omkring. I 1986 var der den store italienske vinskandale, hvor svindlere havde tilsat træsprit til vinen, med det resultatet at flere blev syge og døde. Det blev det store vendepunkt for italiensk vin. Lovgivningen blev strammet meget op, og mange vinproducenter begyndte et intensivt kvalitetsløft, så italienske rødvine i dag fremstår som nogle af verdens bedste rødvine.

Italienske vindruer til rødvin

Italien er et meget langt land med næsten 2000 kilometer fra nord til syd. Geografien er meget varieret med mange bakkede og bjergrige områder og store sletter. Det meget varierede lanskab giver mulighed for at bruge flere forskellige druesorter end noget andet land. Hver druesort trives bedst i sin egn og giver en unik karakter til de mange forskellige rødvine fra Italien. I Piemonte laves de store rødvine som Barolo og Barbaresco på Nebbiolo. I Toscana hersker Sangiovese, som er druesorten bag Chianti og Brunello di Montalcino blandt flere. De populære Amarone og Ripassovine fra Veneto er primært lavet på Corvinadruer. 

Især det sydlige Italien, helt nede i "støvlehælen", har oplevet en eksplosiv stigning i kvaliteten. I det varme, tørre og solrige klima i Puglia og Salento trives især druesorterne Primitivo og Negroamaro. De ofte kraftfulde og varmt krydrede vine herfra er på få år blevet meget populære rødvine herhjemme, da man får smagfulde vine til rimelige priser. 

Køb italienske rødvine i høj kvalitet hos Vinkyperen

I det hele taget er danskernes interesse for rødvine fra Italien meget stor, og man finder et særdeles stort udvalg af italienske rødvine på hylderne i de danske vinforretninger. Og det er ikke kun rødvine fra de mest kendte italienske vinområder, der findes på hylderne. Der er også et bredt og spændende udvalg fra fra mindre kendte vindistrikter og vine på relativt ukendte druesorter. Vi har også rødvine fra Sicilien dyrket i den vulkanske jord omkring Etna. Sardinien ude i Middelhavet er også hjemsted for en række spændende rødvine. 

En af årsagerne til det høje kvalitetsniveau vi finder i rødvinene fra Italien i dag, er også den nysgerrighed og eksperimenteren mang italienske vinbønder har udvist. Mange har forfinet arbejdet med vinstokkene i markerne for at få de bedste druer at arbejde med. I kældrene er der blevet eksperimenteret, og bliver stadig, med lagring på små barriques, store traditionelle botti, ståltanke og amforaer. Derfor finder vi også en større variation i stilarter indenfor hvert distrikt, end vi tidligere har set. Nogle vinbønder er traditionalister og holder sig mest til de klassiske metoder i produktionen af rødvine. Andre er modernister og har taget nye og internationale teknikker til sig i bestræbelserne efter at skabe de største italienske rødvine. Den ene retning er ikke mere rigtig end den anden, det er mere et spørgsmål om individuel smag.

Gode tilbud på italiensk rødvin

Vi importerer italienske rødvin direkte fra mange vinbønder. Derfor kan vi sælge italiensk rødvin billigt, da vi springer mellemledene over. Konklusionen må være at det aldrig har været mere spændende end nu at gå på opdagelse blandt de italienske rødvine. Se vores store udvalg i rødvine fra det nordlige til det sydlige italien, og lad dig inspirere til din næste vinoplevelse.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.