Amerikansk vin

USA er den nye vinverdens forfader og et af nutidens mest spændende vinlande. Hos Vinkyperen finder du et stort og delikat udvalg af amerikansk vin. Udforsk sortimentet nu, og nyd en lækker rødvin fra USA.

pr. side

25 varer

Stigende orden

25 varer

Køb delikat amerikansk vin hos Vinkyperen

I 1800-tallet blev de første vinstokke bragt til Californien af spanske missionærer, som brugte vinen til religiøse formål. Siden da har USA udviklet sig til det fjerdestørste vinland, og det står klart, at amerikanerne mestrer mange af verdens vin. 

Hos Vinkyperen kan du købe nogle af de bedste amerikanske rødvine. Kan du lide druer som Zinfandel, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petite Sirah? Så har vi med sikkerhed noget, der falder i din smag.

Klassisk Zinfandel rødvin fra USA

USA er det ultimative vinland for Zinfandel, som spiller en afgørende rolle i amerikansk vinproduktion. Zinfandel har en aromatisk smag af fyldig frugt og mørke bær. Her vil du blandt andet opleve følgende smagsvarianter: 

  • Blåbær
  • Sort peber
  • Kirsebær
  • Blomme
  • Tranebær
  • Lakrids

Vinen byder på en kandiseret frugtighed, der bliver efterfulgt af krydderi og tobakslignende noter, som er karakteristisk for rødvinen.

Amerikansk Pinot Noir

Pinot Noir er en fantastisk, klassisk og tidløs rødvin, som USA også excellerer i. Vinen er kendetegnet ved de aromatiske toner af skovbund og lyse, røde bær såsom jordbær, kirsebær og hindbær. 

Pinot Noir byder på en blød og smidig tekstur samt en moderat syre og tannin. Her hos Vinkyperen finder du et smagfuldt og varieret udvalg af Pinot Noir vine fra USA. Hvis du kan lide god fylde, elegant struktur og nuancer af skovbær, er Pinot Noir en sikker vinder.

Amerikansk vin fra Californien

Der findes vinproduktion i alle stater, men langt størstedelen af amerikansk vin produceres i Californien. Vinstaten har markeret sig som kvalitetsproducent med stor diversitet. Fra de bløde, elegante Pinot Noir vine i det kølige Oregon til fuldfede, kraftfulde Napa Valley Cabernet. 

I Californien er Napa frontgænger med sine tætte og kraftige vine - særligt på Cabernet Sauvignon. De såkaldte cool-climate områder som Sonoma og Lodi har også markeret sig med en bred vifte af gode vine.

Vinproduktionen i Washington state

I det nordvestligste hjørne af USA ligger staten Washington, der laver rødvine, som er pakket med saft og kraft - om end i en mere elegant stil. Selvom staten ligger relativt nordligt, gør det kontinentale klima øst for Cascade Mountains, at vejret er lunt og tørt. Det er derfor ideelt til produktion af vine med kraftig og intens smag.

På trods af at de fleste amerikanske vinmarker ligger i det sydlige af staten i Columbia Valley, har Washington stadig den næststørste vinproduktion i landet. Nogle af statens  mest anerkendte rødvine er produceret på druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz, som du naturligvis kan købe hos Vinkyperen. Udforsk rødvin fra Washington her.

Udforsk amerikansk hvidvin

Hos Vinkyperen finder du også alverdens gode hvidvine. Måske er du fan af klassiske franske druer som Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc? Vi har et stort og varieret udvalg af hvidvin fra hele verden. Det gælder også amerikanske hvidvine. Her kan du blandt andet købe fantastisk Chardonnay og Pinot Gris.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til en specifik vinmark, drue, årgang, vin eller andet, kan du altid kontakte os her og få professionel vejledning. Måske vil du gerne have anbefalet en god til madlavning eller bestemte fødevarer. Det kan være alt fra skaldyr til mørk chokolade. 

Udover vores udsøgte rød- og hvidvine finder du også et hav af gode muligheder, når det kommer rosévin, mousserende vin, dessertvin, spiritus og så videre. Udforsk det store udvalg nu.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.