Californisk vin

USA er det fjerdestørste vinproducerende land, og Californien står for ca. 90 procent af den amerikanske vinproduktion. Hos Vinkyperen kan du købe både klassiske og unikke flasker fra den anerkendte vinstat. Her finder du alt fra Zinfandel til Pinot Noir. Udforsk udvalget nu, og få glæde af californisk vin, der behager dine smagsløg.

pr. side

19 varer

Faldende orden

19 varer

Vinproduktionen i de californiske vinmarker

I Californien produceres der vin i flere forskellige vindistrikter. Grundet et mangfoldigt klima er der er store regionale forskelle mellem vinene fra vinmarkerne i henholdsvis den sydlige, centrale og nordlige del af Californien.

Det centrale Californien

Det meste vin kommer fra de frugtbare dale i midten af Californien. Her er store områder med vinmarker, og der produceres masser af gode og ærlige vine til rimelige priser. Herfra kommer blandt andet mange af de gode rødvine på Zinfandel druer. Vores vine fra McManis kommer fra dalene i det centrale Californien.

North Coast

De vigtigste vinregioner er Napa Valley og Sonoma, som begge ligger i det nordlige Californien. I Sonoma holder man et højt kvalitetsniveau, og Sonoma er kendt for sine store rødvine lavet på Pinot Noir druer. Napa Valley har mange topproducenter med fremragende vine. Vi forhandler vinene fra Conn Creek Winery, som producerer store rødvine fremstillet primært på Cabernet Sauvignon druer.

Californisk rødvin

I Californien produceres der fantastiske rødvine på druer som:

  • Zinfandel
  • Pinot Noir
  • Merlot
  • Syrah
  • Cabernet Franc
  • Cabernet Sauvignon 
  • Petite Sirah
  • Petit Verdot 

Her hos Vinkyperen finder du flere af disse vine fra både USA og andre lande. I vores delikate udvalg af californisk vin har vi samlet nogle af de bedste og mest populære rødvine fra den dedikerede vinstat. Vi byder på smagsoplevelser, som du ikke vil gå glip af.

Zinfandel fra Californien

Ud af al californisk vin er Zinfandel måske den mest anerkendte. Det er derfor et oplagt valg, hvis du vil smage en rødvin fra den vestlige stat. Californiens ambitiøse vinmagere er eksperter i at producere amerikansk vin på både nye og gamle vinstokke med Zinfandel. Det gør sig særligt gældende i det berømte vinområde Lodi i Central Valley, der anses som den kendte drues hovedstad. 

Californien har næsten været kendt for vindyrkning af Zinfandel, siden de første vinstokke blev plantet i USA. Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen af at smage Zinfandel, kan du se frem til en vin med fylde, intensitet og noter af fyldig frugt og bær. Du vil også opleve aromatiske smage af peber, tobak og krydderi. Med californisk Zinfandel får du en smagfuld og velafbalanceret kombination mellem det søde og det krydrede.

Californisk Pinot Noir

En anden populær californisk rødvin er den klassiske Pinot Noir, som du naturligvis også kan købe her hos Vinkyperen. Pinot Noir betragtes ofte som en af de bedste druesorter og er altid et godt bud på en klassisk, delikat og elegant rødvin. 

Californisk Pinot Noir er ofte lys, let og frodig i krop og stil. Vinen byder på smagsnoter af skovbund og lyse, røde bær som hindbær, kirsebær og jordbær. Udover den rige frugtsmag har mange Pinot Noir vine en krydret aroma med undertoner af allehånde. Den populære rødvin har god fylde, tiltrækkelig syre og blød, smidig struktur.

Hvidvin fra Californien

I Californien bliver der naturligvis også dyrket vin på grønne druer. De vigtigste sorter er de populære og klassiske Chardonnay og Sauvignon Blanc. Hos Vinkyperen finder du fremragende bud på de to vine. Udforsk hvidvine fra USA her, eller tag et kig på alle vores smagfulde hvidvine. Vi har et bredt sortiment fra både Europa, Oceanien og andre verdensdele.

Blindsmagningen i Paris

Californisk vin har ikke altid været lige så anerkendt, som det er i nutiden. I 1970’erne blev der arrangeret en blindsmagning i Paris, som for alvor fik verdens øjne op for amerikansk vin. Her vandt de amerikanske vine nemlig over de franske topvine. Dommerpanelet bestod af franskmænd, som ellers var overbeviste om, at de gav sejren de til franske vine. 

Den legendariske pariser smagning skabte stor efterspørgsel på amerikansk og californisk vin. Her fik USA markeret sig som en af de dygtigste vinproducenter i verden og står nu bag mange af de mest anerkendte vine.

Har du spørgsmål? Kontakt os

Har du spørgsmål til bestemte vine, producenter, druesorter eller de nyeste fremstillingsmetoder? Eller måske har du brug for en specifik anbefaling? Uanset hvad tvivlen går på, er vi klar til at hjælpe dig. God vin kræver god vejledning, og hos Vinkyperen får du altid personlig og professionel rådgivning. Det eneste, du skal gøre, er at kontakte os her eller besøge vores fysiske butik i Åbyhøj. 

Udover rød- og hvidvin har vi også et imponerende udvalg af spiritus, rosévin, portvin og mere til. Hos Vinkyperen finder du alt, hvad hjertet begærer. Gå på opdagelse her på siden, og forkæl dine smagsløg med unikke smagsoplevelser.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.