Amerikansk Whisky

De bedst kendt whiskyproducerende stater er Kentucky og Tennessee. Bourbon er fra Kentucky, mens Jack Daniels fx er fra Tennessee, og benævnes Tennessee Whiskey. Du kan læse meget mere om amerikansk Bourbon og andre whiskeys nederst på siden.

pr. side

27 varer

Stigende orden

27 varer

Historien om Amerikansk Whiskey

Amerikansk whiskeys begyndelse tog fat i det nordlige USA, nærmere bestemt Pennsylvania og Maryland, hvorefter det bredte sig sydpå gennem Virginia til Kentucky og Tennessee. De bedst kendt whiskyproducerende stater er de to sidst nævnte. Bourbon er fra Kentucky, mens Jack Daniels fx er fra Tennessee, og benævnes Tennessee Whiskey. Selv om hovedparten af whiskey i USA bliver produceret i Kentucky og Tennessee, bliver størstedelen af 'hjemmeproduceret' whiskey i USA konsumeret i det nordlige Californien, nærmere bestemt i San Francisco Bay området.

Bourbon skal bestå af min. 51% majs og må ikke tilsættes farve. Der er dog ikke taget patent på betegnelsen 'bourbon', men det kræves at den produceres i USA, men ikke i Kentucky. 

Da forbundsregeringen indførte spiritusforbuddet, 1920 til 1933,  ramtes de lokale whiskeyproducenter naturligvis hårdt. Det gik ikke kun ud over importerede whisky's men den legale produktion af whiskey standsede også. Man fortsatte dog med at producere 'moon-shine', altså illegalt fremstillet whiskey. Den ulovlige produktions fortsatte eksistens var ikke uventet, specielt ikke i det syd-østlige USA, hvor man længe havde fremstillet sin egen sprit. Hvad der var uventet var, at produktionen blev sat i system af forskellige småforbrydere, som efterhånden voksede sig store. Det bedste eksempel på en sådan er Al Capone, som hurtigt opdagede de store fortjenstmuligheder i ulovlig produktion, og indsmugling af, whisky. Efter nogle territorieopgør med rivaliserende irske grupper, lykkedes det for Al Capone at sætte sig på en stor del af produktion og indsmugling af whisky i det nordlige USA. Efter afslutningen på prohibition, blomstrede den Amerikanske whiskeyindustri op igen, og der findes i dag en del forskellige Amerikanske whiskey'er, hvoraf de mest almindelige herhjemme er Jack Daniels, Jim Beam, Four Roses, Wild Turkey, Buffalo Trace Distillery og Maker's Mark

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.