Champagne

Her finder du et udvalg af Champagne i høj kvalitet. Vi har håndplukket de bedste Champagne så køb online hos Vinkyperen.dk eller besøg os i vores store butik i Aarhus.

pr. side

25 varer

Faldende orden

25 varer

Se bredt udvalg af Champagne

Få drikke er så tæt forbundet med fest og luksus som en flaske Champagne. Hos Vinkyperen kan du købe et stort udvalg i høj kvalitet både online og i butikken.

Her stammer Champagne fra

Ikke al mousserende vin er Champagne, men Champagne er en mousserende vin, der kommer fra distriktet Champagne i det nordøstlige Frankrig. Her er klimaet og jordbunden særligt velegnet til dyrkning af druer til mousserende vin. Grundet den nordlige beliggenhed har druerne et naturligt højt syreindhold, som giver Champagne sin særlige, friske, sprøde og mineralske karakter.

Hvad kendetegner en god Champagne?

En god Champagne er kendetegnet ved meget små og fine bobler der nærmest pirrer munden som fint skum, i modsætning til billigere mousserende vine hvor boblerne kan være store og prikkende og nogle gange minde mere om sodavandsbobler. Hos Vinkyperen finder du et bredt udvalg i høj kvalitet. Vi går ikke på kompromis for at sælge billigt. Så vil du være sikker på dit valg, så køb Champagne hos Vinkyperen.

Hvor sød er min Champagne?

Champagnens sødme doseres i den sidste fase, dette kaldes for dosage. Her tilføres en lille mængde sukker, kaldet liqueur de dosage, som vinmageren justerer afhængig af den ønskede stil. Restsukker i gram per liter Champagne.  Brut nature:  Ingen sukker tilsat.  Brut: Op til 12 g/l restsukker. Dette er den mest udbredte stil af de tørre Champagner. Extra Dry: 12-17 g/l restsukker. Sec:  17-32 g/l restsukker. Demi-Sec: 32-50 g/l restsukker. Dette er den mest producerede stil af de sødmefulde Champagner,  Doux: Over 50 g/l restsukker. 

Vintage eller Non-vintage Champagne?

Den mest almindelige champagnetype er non-vintage. Her sammensætter huset sin champagne af vin fra flere forskellige årgange. Det er dog langt fra tilfældigt hvilke årgange og typer der kommer i den endelige non-vintage. Det er nøje udvalgte vine der sikrer at smagen ligner hinanden fra gang til gang og præsenterer husets stil. Vintage champagne er, som navnet antyder, fra et enkelt høstår. Der er kun i de bedste årgange at champagnehusene laver årgangschampagne. En Vintage Champagne vil oftest være husets bedste vin fra de bedste marker. Derfor er prisen også højere på årgangschampagne.

Få Champagne i høj kvalitet

Der stort set kun de 3 druesorter; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. De bedste producenter bruger primært Chardonnay og Pinot Noir. Rosé champagne er ofte en meget aromatisk og fyldig vin og derfor særligt velegnet til f.eks. mad. Mange tror at de "lyserøde" Champagne er søde, men faktisk findes der næsten ingen søde rosé Champagne. Det er ofte i andre områder og andre lande at man laver en sød mousserende vin. Blanc de Blancs er en hvid Champagne fremstillet 100% på Chardonnaydruer. Blanc de Noirs er lavet 100% på røde druer, ofte Pinot Noir men det kan også være Pinot Meunier. Grand Cru Champagne kommer fra udvalgte vinmarker hvor kvaliteteten er særligt høj.

Sådan vælger du den rigtige?

Som med alle andre vine, så er det vigtigt at man vælger den rigtige Champagne. Til skaldyr, fisk og mange andre forretter skal man vælge en tør. Den tørre, friske Champagnestil er den perfekte ledsager til alt godt fra havet. Til kage, frugt og desserter er det derimod vigtigt at man vælger en med sødme. Mange der siger at de ikke kan lide Champagne har fået serveret en tør Champagne tll f.eks. kransekagen nytårsaften - og det passer bare ikke sammen, ligesom man ikke vælger en tør hvidvin til dessert. Hvis man servere en tør champagne til søde ting, vil syren blive fremtrædende og dermed en ubehagelig oplevelse. Det er oplagt at servere en tør rosé Champagne til lette kødretter, hvis man har lyst at gøre det ekstra festligt.

Køb kvalitet hos Vinkyperen

Vi udvælger nøje de bedste ved at smage os gennem mange forskellige. Kun de bedste Champagne får lov til at stå på hylderne hos os.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.