Champagne

Skal du bruge en flaske champagne til din næste fest, nytårsaften eller noget helt tredje? Hos Vinkyperen har vi både tør og sød champagne til alle slags festlige lejligheder. Vi har champagne til dig, der elsker det eksklusive og til dig, der er på budget. Udforsk de mange forskellige champagner herunder, og find en flaske, der passer til din smag.
pr. side

27 varer

Stigende orden

27 varer

Udforsk vores store udvalg champagne

De fleste champagner tages frem, når der skal festes og fejres. Et godt glas bobler kan i høj grad være med til at skabe festlig stemning. Al champagne hos Vinkyperen er nøje udvalgt fra de bedste producenter i regionen Champagne, og blandt de mange flasker i vores sortiment kan du uden tvivl finde den helt rette champagne til servering for venner, familie eller kollegaer.

Hvor fremstilles Champagne?

Champagne er mousserende vin opkaldt efter regionen af samme navn. Det betyder også, at ikke al mousserende vin er Champagne, men Champagne er en mousserende vin. I regionen er klimaet og jordbunden særligt velegnet til dyrkning af druer til mousserende vin. Grundet den nordlige beliggenhed har druerne et naturligt højt syreindhold, som giver Champagne sin særlige, friske, sprøde og mineralske karakter.

Hvad kendetegner en god Champagne?

En god Champagne er kendetegnet ved meget små og fine bobler der nærmest pirrer munden som fint skum, i modsætning til billigere mousserende vine hvor boblerne kan være store og prikkende og nogle gange minde mere om sodavandsbobler. Hos Vinkyperen finder du et bredt udvalg af høj kvalitet. Vi går ikke på kompromis for at sælge billigt. Så vil du være sikker på dit valg, så køb champagne hos Vinkyperen.

Hvor sød er min Champagne?

Champagnens sødme doseres i den sidste fase, dette kaldes for dosage. Her tilføres en lille mængde sukker, kaldet liqueur de dosage, som vinmageren justerer afhængig af den ønskede stil. Restsukker i gram per liter Champagne.  Brut nature:  Ingen sukker tilsat.  Brut: Op til 12 g/l restsukker. Dette er den mest udbredte stil af de tørre Champagner. Extra Dry: 12-17 g/l restsukker. Sec:  17-32 g/l restsukker. Demi-Sec: 32-50 g/l restsukker. Dette er den mest producerede stil af de sødmefulde Champagner,  Doux: Over 50 g/l restsukker. 

Vintage eller Non-vintage Champagne?

Den mest almindelige champagnetype er non-vintage. Her sammensætter huset sin champagne af vin fra flere forskellige årgange. Det er dog langt fra tilfældigt hvilke årgange og typer der kommer i den endelige non-vintage.
Det er nøje udvalgte vine, der sikrer, at smagen ligner hinanden fra gang til gang og præsenterer husets stil. Vintage champagne er, som navnet antyder, fra et enkelt høstår. Der er kun i de bedste årgange at champagnehusene laver årgangschampagne. En Vintage Champagne vil oftest være husets bedste vin fra de bedste marker. Derfor er prisen også højere på årgangschampagne.

Hos Vinkyperen kan du altid forvente champagne i høj kvalitet

Der er stort set kun de 3 druesorter, der anvendes til champagne; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. De bedste producenter bruger primært Chardonnay og Pinot Noir. Rosé champagne er ofte en meget aromatisk og fyldig vin og derfor særligt velegnet til f.eks. mad. Mange tror at de "lyserøde" Champagne er søde, men faktisk findes der næsten ingen søde rosé Champagne.

Det er ofte i andre områder og andre lande, at man laver sød, mousserende vin. Blanc de Blancs er en hvid Champagne fremstillet 100% på Chardonnay-druer. Blanc de Noirs er lavet 100% på røde druer, ofte Pinot Noir men det kan også være Pinot Meunier. Grand Cru Champagne kommer fra udvalgte vinmarker, hvor kvaliteten er særligt høj.

Sådan kan du bruge champagne til maden

Som med alle andre vine, så er det vigtigt at man vælger den rigtige champagne. Til skaldyr, fisk og mange andre forretter skal man vælge en tør. Den tørre, friske champagne til er den perfekte ledsager til alt godt fra havet.

Til kage, frugt og desserter er det derimod vigtigt at man vælger en med sødme. Mange, der siger, at de ikke kan lide champagne, har fået serveret en tør Champagne til f.eks. kransekagen nytårsaften - og det passer bare ikke sammen, ligesom man ikke vælger en tør hvidvin til dessert.

Hvis du serverer en tør champagne til søde ting, vil syren blive fremtrædende og dermed en ubehagelig oplevelse. Det er oplagt at servere en tør rosé Champagne til lette kødretter, hvis du har lyst til at gøre det ekstra festligt.

Gode råd til dig, der skal vælge en flaske champagne

Leder du efter den bedste champagne til dig og dine gæster? Der kan være mange faktorer at tage højde for, når du skal vælge champagne. Derfor giver vi dig et par gode råd med på vejen, så du har et godt udgangspunkt for at vælge den helt rette flaske.

Overvej, hvad dine gæster kan lide

Hvis dine gæster aldrig har smagt champagne før, behøver du ikke at finde den helt store grand cru champagne frem. Til nybegyndere er en sød champagne det ideelle valg, da smagsprofilen kan minde lidt mere om tilsvarende søde drikke, dine gæster måske er mere vant til. Hvis du skal servere for champagnekendere, bør du måske overveje en mere tør variant med sekundære druer som Pinot blanc eller Arbane.

Find en champagne, der passer til dit budget

Prisniveauet for champagne kan variere utrolig meget, men det er ikke sikkert, at du bedre kan lide en dyr champagne i forhold til en billig. Fokusér derfor på smagsprofilen, og find en champagne i et prisleje, der passer til både din smag og din pengepung.

Spørg om hjælp, hvis du er tvivl

Hvis du har svært ved at navigere i de mange termer, vinhuse og regioner, er du altid velkommen til at henvende dig til os. Når det kommer til vin, er det altid en god idé at spørge en gang for meget, da du let kan risikere at købe noget, der måske ikke passer til din smag.

Ved at følge disse simple råd, kan du med endnu større sandsynlighed finde den helt rette champagne til dit næste arrangement.

Udforsk det øvrige udvalg af mousserende vin hos Vinkyperen

Hvis du elsker vores store udvalg af champagne, er vi sikre på, at du også vil være interesseret i vores øvrige udvalg af mousserende vine fra hele verden. Vi sætter en stor ære i at kunne tilbyde dig mousserende vin fra nogle af de bedste producenter på markedet, og vi har gjort os umage for, at der er noget for enhver smag.

Hos Vinkyperen kan du blandt andet finde mousserende vine fra følgende lande:

  • Italien
  • Spanien
  • Frankrig
  • Australien

Så uanset om du er mest til australsk sparkling wine, cava eller prosecco, kan du trygt regne med, at vi hos Vinkyperen har mange typer mousserende vin, der hver især har deres unikke fordele og kan passe ind i forskellige situationer.

Lad os hjælpe dig med at finde den rette flaske champagne

At finde den helt rette champagne til dit arrangement kan være en stor udfordring. Derfor står vi altid til rådighed, hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit køb. Hvis du har brug for hjælp, kan vi kontaktes via vores online formular. Du er også altid velkommen til at ringe ned i butikken, hvis du har brug for hurtigt svar. Hvis du gerne vil se, smage eller høre mere om vores varer, er du også altid velkommen i butikken i Aabyhøj tæt på Aarhus.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.