Cognac

Hos Vinkyperen finder du et bredt sortiment af Cognac til dine behov

Om du køber Cognac online på Vinkyperen.dk eller i vores store vinbutik i Aarhus, så finder du et stort udvalg af god Cognac til skarpe priser.

pr. side

12 varer

Faldende orden

12 varer

Bredt sortiment af cognac til dine behov

Cognac er destilleret på vin fremstillet af grønne druer efter gamle traditioner og lagret på egetræsfade i Cognacdistriktet i Frankrig. Metoder, der giver smag, dybde og kompleksitet. Det er normalt druesorten Ugni Blanc der bruges. Vinen destilleres på kobberkedler som kaldes alambic. De minder om små udgaver af de pot stills der bruges til destillering af whisky. Ved destilleringen fortættes alkoholen. Området er opdelt i 6 distrikter, af disse regioner anses Grande Champagne og Petite Champagne der ligger i hjertet af Cognac området som de bedste. Det er fra disse to distrikter at producenterne får druer der kan levere den største dybde, kompleksitet og koncentration. Vores Cognachuse anvender næsten udelukkende druer fra Grande Champagne til produktionen. Cognac der er destilleret på druer fra Grande Champagne har ret til betegnelse Premier Cru Cognac. Næsten alle Cognac hos os er Premier Cru. Køb Cognac online på Vinkyperen.dk

Hvilke typer Cognac kan jeg finde?

De mest almindelige betegnelser er VS (Very Special) - Minimum 3 år VSOP (Very Superior Old Pale) - Minimum 4½ år XO (eXtra Old) - Minimum 10 år Nogle Cognachuse vælger at bruge andre betegnelser for forskellige aldre på husets Cognac. Betegnelserne VS, VSOP og XO siger faktisk ikke noget om kvaliteten, men kun noget om hvor længe den har ligget på fad. Det er en af grundende til at prisen på f.eks. XO cognac kan være meget forskellig fra producent til producent. Tager man en en billig cognac hvor der kun har været fokus på at producere billigst muligt, så får den stadig ret til at skrive f.eks. XO på etiketten når den er 10 år gammel, selv om det er en dårlig kvalitet.

De store og kendte Cognachuse som Remy Martin, Martell, Renault Noire, Hennesy og flere køber op fra små producenter. De store huse blander og lagrer derefter selv, så de opnår netop den stil der kendetegner deres brand. Der findes også en række små Cognacproducenter, som selv tager sig af alle led i fremstillingen. De dyrker selv vindruerne og laver dem til vin. Herefter sørger de selv for at destillere Cognacen og modne den på egetræsfade. Det er blandt disse mindre cognachuse at man finder de mest spændende og karakterfulde.

Guide: Sådan bør du nyde Cognac

Der er ingen tvivl om, at den bedste måde at nyde sin eksklusive cognac på, er i store glas. I et stort Cognacglas er der en stor overflade så der frigives en masse aromaer til næsen. Man får også glæde af den flotte, dybe farve og ikke mindst, så bliver totaloplevelsen forstærket når man sipper til sin gode Cognac. Der findes nogle få drinks hvor der skal bruges Cognac. Hvis den skal blandes vil en yngre cognac på tilbud være et godt valg.

Køb Cognac online hos Vinkyperen

Vi fører blandt andet Delamain, Maxime Trijol, Louis Grimaud og Pierre Ferrand. Gå på opdagelse i Cognacens univers.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.