På lager
Pris pr. stk.
259,00  DKK

Cognac Louis Grimaud 1er Cru VS, Grande Champagne, 40%

Alle vinmarker ligger i Grande Champagne regionen (den fineste appellation i Cognac). Vinmarkerne er beplantet med Ugni Blanc, men også Folle Blanche. De fleste cognachuse foretrækker at anvende den højtydende Ugni Blanc. Men Louis Grimaud går sine egne veje og beholder den sjældne drue Folle Blanche, hvilket gør at deres cognacer har en helt speciel smag af ”de gode gamle dage”

Cognacerne produceres og destilleres på domænet i 25 hl kobber pots. Destilleringen sker på den traditionelle Charentemetode, hvor alle stilke destilleres sammen med vinen for at forbedre kvaliteten og intensiteten, kompleksiteten og kroppen bliver større og giver en mere sammenhængende cognac. Grimauds cognac gemmes i traditionelle kældre - sten på ler - som giver en konsistent luftfugtighed, samt en mere gylden cognac. Hvert år fordamper mellem 2 og 3% af lagrene - dette er englenes andel (angels' shares). Fra et fad på 400 l, vil kun 2/3 af fadet være tilbage efter 10 år og knap en tredjedel efter 50 år. 

Blandingen af cognac er en vital del af processen. Til skabelsen af hver type cognac blandes forskellige årgange for at skabe kompleksitet og ensartethed igennem årene/typerne. Grande Campagne er nøje udvalgt cognac fra Louis Grimauds marker og er lagret på rødbrune egetræsfade, som bidrager til en strågul farve. Denne fine og delikate cognac har noter af blide underliggende blomster, med en lang behagelig eftersmag.

Specifikationer
Varenr.150050
ProducentLouis Grimaud
TypeCognac
Flaskestr.70 cl.
Alkohol40 %
OmrådeCognac
LandFrankrig
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.