I Pini 2017 Fattoria di Basciano

Varenummer: 102008

På lager

Normalpris DKK 249,00
Nu DKK 165,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

91 point WineSpectator; "This shows power and grace, lingering on the aftertaste, with fruit and spice notes. Fine harmony."


"Supertoscaner" på Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot. Solbær, træfad, mineraler og kulstøv. Sort i glasset med en store mængder saftig frugt og silkebløde tanniner. Den moderne fortolkning på de store vine fra Toscana.


Vinen I Pini er Fattoria di Bascianos Supertoscaner og et af husets flagskibe, og er en moderne fortolkning på klassiske toscanske vine, lavet på internationale druersorter. I Pini er resultatet af mange års markarbejde på Basciano, for at finde de bedste terroirs for netop de druersorter, samt den optimale fremstillingsmetode. Vinen lagres 18 måneder på 50% nye franske barriques og 50% 1. og 2. års. I Pini er konsekvent blandt de højest scorende vine i distriktet. Kun 3.000 kasser produceret.

Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance. Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti.

Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.
Specifikationer
ProducentFattoria di Basciano
LandItalien
OmrådeToscana
Årgang2017
DrueCabernet Sauvignon, Merlot og Syrah
StilMørk, kraftig, fadlagret
Alkohol14,5%
Passer tilOkse, råvildt
Anmeldelser91 point WineSpectator
Flasker pr. kasse6
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.