2015 Fattoria di Basciano, I Pini

Varenummer: 281

På lager

Normalpris DKK 249,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

4 stjerner i Jyllands-Posten; "Fin næse med parfumeret frugt. Fed, tæt og kraftig mund, men ikke uden elegance. Skal smide lidt hvalpefedt, men flot vin"


"Supertoscaner" på lige dele cabernet, syrah og merlot. Solbær, træfad, mineraler og kulstøv. Sort i glasset med en store mængder saftig frugt og silkebløde tanniner. Den moderne fortolkning på de store vine fra Toscana.

Beskrivelse

Detaljer

2013: 94 Point Winespectator:

Type
Tør, rødvin. 75 cl. 13,5%

Område
Rufina er navnet på en lille by i det centrale Toscana, hvorfra mange af de bedste Chanti vine kommer. Områdets relativt lille størrelse og unikke terroir giver vine med mere finesse og kompleksitet og en generelt højere kvalitet, end tilsvarende fra det generelle Chianti distrikt. Rufina er den mindste af de 8 underområder i Chianti.

Druer
Primært Cabernet Sauvignon, med Merlot og Syrah. Blandingsforhold er hemmeligholdt.

Vinen
Vinen I Pini er Fattoria di Bascianos Supertoscaner og et af husets flagskibe, og er en moderne fortolkning på klassiske toscanske vine, lavet på moderne, internationale druersorter, med Bordeaux som forbillede. I Pini er resultatet af mange års markarbejde på Basciano, for at finde de bedste terroirs for netop de druersorter, samt den optimale fremstillingsmetode. Vinen lagres 18 måneder på 50% nye franske barriques og 50% 1. og 2. års. I Pini er konsekvent blandt de højest scorende vine i distriktet. Kun 3.000 kasser produceret.

Producent
Familien Masi, som ejer Fattoria di Basciano, har lavet vin i den lille by Rufina i Chianti siden begyndelsen af 1900-tallet. De ejer nogle af de bedste og mest unikke jordlodder i Rufina, med en jordbund der er domineret af galestro sten. Disse sten holder på varmen igennem natten, og sikrer at druerne modner optimalt. Netop derfor er vinene fra Fattoria di Basciano blandt de mest koncentrerede i Rufina, men besidder samtidig en umiskendelig elegance.

Vinene fra Fattoria di Basciano, er Renzo Masis flagskibsserie, alle lavet på druer fra marker de selv ejer, og 100% vinificeret på vingården.
Specifikationer
ProducentFattoria di Basciano
LandItalien
OmrådeToscana
Årgang2014
Druecabernet, merlot og syrah
StillMørk, kraftig, fadlagret
Alkohol13,5%
Passer tilOkse, råvildt
Flaskestr.75 cl.