Les Grés Chardonnay-Viognier 2018

Varenummer: 110452

På lager

Normalpris DKK 69,75
Fra DKK 59,75
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
110452
DKK 69,75
6
110452
DKK 59,75
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Vinen fremstår lys, strågul i glasset, og præsenterer sig i næsen med en floral frugtighed, med æble, melon, hvide blomster, citrusfrugter og en snert af tropiske frugter. Smagen er rund og mild og fyldig. Det er en vin der kan bruges til diverse fiske- og skaldyrsretter, og er også særdeles velegnet som aperitif. Et glas der leverer langt mere end prisen indikerer.

Beskrivelse

Detaljer

Område
Vins de Pays d’Oc - Languedoc Roussillon.
Languedoc-Roussillon omfatter hele den sydvestligste del af Frankrig,  og er landets største vinproducerende område.

 

Producent
Foncalieu er Sydfrankrigs nok mest seriøse kooperativ, og har rødder tilbage til Les Vignerons Libres (de frie vinbønder), Frankrigs første kooperativ stiftet i 1901. Foncalieu laver en lang række vine fra Rhônedalen i øst til Roussillon i vest. Fælles for alle husets vine, er at de tydeligt afspejler de respektive terroirs, druesorter, og ikke mindst repræsenterer solid value for money.

 

Fremstilling
Efter høsten koldgæres druemosten i to uger ved 16 grader, for at frembringe de friske, florale noter i vinen. Vinen fadlagres ikke, men hviler et par måneder inden tapning, da fadlagring ville berøve vinen for dens friskhed og lækre frugt, som både Chardonnay og Viognier besidder.
Chardonnay druen bidrager med fylde og fedmefuldhed, og noter af særligt æble og citrusfrugt, hvor Viognier har et mere blomstret præg, og bidrager med floralitet og tropiske frugter.
Specifikationer
ProducentFoncalieu
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc-Roussillon
Årgang2018
DrueChardonnay og viognier
StilFrisk, let blomstret
Alkohol12,5 %
Passer tilHvid fisk, aperitif, kylling
Flasker pr. kasse12
TypeHvidvin
Flaskestr.75 cl.