Gran Reserva "Veguin de Murua" 2010, Rioja

Varenummer: 103222

Ikke på lager

Normalpris DKK 299,00
Fra DKK 245,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
103222
DKK 299,00
3
103222
DKK 245,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Utrolig kompleksitet og harmoni. Vinen som har omtrent 10 år på bagen er først nu begyndt for alvor at vise hvad den har i sig. Dette er en af vinverdenes oversete perler, og repræsenterer ekstrem value sammenlignet med andre topvine af denne kaliber.


Vinen står blank, dybrød i glasset med en svag bruning i kanten. Duften er ekstremt kompleks med lag af røde bær, tørre krydderier, ristet fad, læder, tobak og vanilje. I smagen er den på én gang kraftig og smagsmættet og samtidig legende let på tungen med et flot spil mellem den friske frugt, syre, modne toner, fadnoter og vanilje. 

Beskrivelse

Detaljer

 
Område
Rioja. Størstedelen af husets marker er beliggende i Rioja Alavesa. Området er det højest beliggende i Rioja, og højden giver kølighed om natten hvilket giver vine med mere syre og dermed bedre balance. Desuden høster man typisk senere i Alavesa, end i de lavere beliggende områder, hvilket giver druerne mulighed for at udvikle yderligere kompleksitet, uden at blive overmodne.
 
Producent
Bodegas Murua blev grundlagt i 1974 af Masaveu som også ejer bodegas i Ribera del Duero, Rias Baxias, Navarra og andre steder i Spanien. Masaveufamilien har århundredes erfaring med vinbrug i Spanien, og har med base i Catalonien stort kendskab til Riojas kvaliteter, terroir og sjæl. De er kompromisløse i fremstillingen af deres vine; selv de lavest klassificerede vine (Crianza) får maksimal opmærksomhed og samme attention to detail som deres topvine (Veguin de Murua)
 
Fremstilling
Muruas “Veguin de Murua” Gran Reserva er husets absolutte topvin, som kun produceres i 10.000 eksemplarer, og udelukkende i de allerbedste årgange. Vinen gæres (alkoholisk og malolaktisk) i store 18 hl fade, hvorefter den lagres i 24 måneder på nye bariccas af fransk og amerikansk eg. Efter fadlagringen modnes vinen 6 år. Den forlængede flaskelagring i husets kældre sikrer at vinen bare nogenlunde drikkeklar ved frigivelse, hvilket kun ganske få producenter praktiserer, da mange fokuserer på en hurtigere omsætning af vinene. Murua har fokus på at lave de bedste vine, intet andet.
 
 
Specifikationer
ProducentBodegas Murua
LandSpanien
OmrådeRioja
Årgang2010
Alkohol14 %
Flasker pr. kasse6
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.