Nikka Coffey Grain Whisky, 45%

Varenummer: 141213

På lager

Normalpris DKK 489,00
  •  Levering fra 1-2 dage
  •  Fri fragt ved køb over 500,-

Fremstillet på en 'continuous still' (kolonne still) - eller en Coffey still, opkaldt efter opfinderen Aeneas Coffey in 1830'erne. Ja, vi må skuffe dem der tror at Coffey referer til kaffe på nogen måde. Desværre, sådan hænger det ikke sammen. Masataka Taketsuru, grundlæggeren af Nikka Whisky Distilling Co., var meget bevidst om at der skulle en god grain whisky i de whisky blends han ville producere.


Han ville opføre en original Coffey still til fremstilling af Coffey grain whisky. Han vidste at kun en Coffey still kan bevare aromaer og komponenter fra kornet (grain) på bedste vis. Det har man brug for såfremt den blended whisky man vil ende med, skal have en blød og behagelig smag når den bliver blandet med malt whisky. 


I 1963 lykkedes det for Nikka Whisky at få en Coffey Still igang - importeret fra Skotland og opstillet på Nishinomiya Distillery. Allerede dengang var Coffey Stillen produktionmæssigt en old-sag, så det krævede en del at lære at bruge den rigtig. Det gav de produktions teknikere der fik ansvaret for Nikkas Coffey Still en del grå hår at få produktionen til at lykkedes. Det er normalt corn (grain) - på dansk majs - der anvendes til at lave grain whisky af. Men her skiller Nikka sig ud, ved at anvende byg - altså malt som ingrediens i Coffey stillen. Det betyder naturligvis at prisen på grain whisky (normalt det billigeste whisky) bliver noget mere bekosteligt at producere.

Beskrivelse

Detaljer

 

 
 
Specifikationer
ProducentNikka
LandJapan
Alkohol45%
TypeJapansk whisky
Flaskestr.70 cl.