Martinique

pr. side

8 varer

Faldende orden

8 varer

Martinique

Martinique er en samlet betegnelse for det, der i Fransk Vestindien kaldes landbrugsrom eller “Rhum Agricole”. Der findes ingen andre slags rom, der produceres på den samme måde som Martinique, og derfor kan du altid regne med en unik smagsoplevelse fra de mange varianter fra os. Gennemse vores udvalg af Martinique, og bestil allerede i dag.

Hvad er Martinique?

Martinique kategoriseres som rom, men der er flere forskellige faktorer, der gør, at Martinique på ingen måde kan sammenlignes med almen rom. For det første er Martinique mere tør end almindelig rom, og du vil også opleve, at smagsoplevelsen måske er en blanding af rom og cognac.

Almindelig rom er lagret på melasse, men på øen Martinique er dette ikke tilladt. I stedet destilleres Rhum Agricole udelukkende på frisk sukkerrørssaft. Lagringen må desuden kun foregå på fade af fransk limousine eg.

Find både mørk og lys Martinique hos os

Der findes både mørke og lyse varianter af Martinique, og du finder begge slags hos os. Den umiddelbare forskel på mørk og lys Martinique er den samme, som du finder i mørk og lys rom. Den lyse variant vil oftest være en smule sødere og have en mere underspillet smag. Den mørke rom vil have en dybere smag, da den blandt andet tager smag fra tønderne, den er lagret i.

Når du smager Martinique, vil du derfor kunne smage forskel på lys og mørk, og du er helt sikker på at få en unik spiritus, du ikke finder andre steder.

Den krævende proces giver Martinique den unikke smag

Bag hver flaske Martinique ligger der et benhårdt stykke arbejde og meget strikte procedurer. Når sukkerrørsjuicen udvindes, skal den helst anvendes indenfor 24 timer for at bibeholde smagen så godt som muligt. Det betyder også, at der kun er få måneder på året, hvor det er optimalt at producere Martinique grundet blandt andet bestanden af sukkerrør. 

Hvis du er vild med unikke smage ligesom den fra Martinique, har vi andre slags rom og spiritus fra de vestindiske øer. Her kan du blandt andet finde populær rom fra blandt andet Barbados, og hvis du elsker at nørde rom, kan du uden tvivl finde en god flaske til samlingen.

Der stilles strenge krav til sukkerrørene i Martinique

Det er desuden ikke alle typer sukkerrør, der kan anvendes i fremstillingen af Martinique. Den såkaldte AOC-certificering betyder, at sukkerrørene skal have en vis standard, før de må anvendes til produktion af Martinique. 

Den strenge standard betyder, at Martinique som udgangspunkt er dyrere end almindelig rom. Hos os finder du dog Martinique i flere forskellige prisklasser, så du har mulighed for at finde en flaske, der passer til din smag og dit budget.

Sådan kan du servere Martinique

Når det kommer til servering af Martinique, kan du følge de sammen retningslinjer som ved serveringen af rom. Det betyder, at du serverer Martinique ved rumtemperatur i tulipanformede glas. Glassets form hjælper med at holde på smagsnuancerne, og du har samtidig mulighed for at varme spiritussen med hænderne.

Martinique fungerer perfekt som en aperitif efter maden. Den intense og unikke smag kan være et godt indslag til et selskab, der elsker en god spiritus. Hvis du har spørgsmål til Martinique, servering eller vores webshop, har du altid mulighed for at kontakte os. Vi guider dig til det helt rigtig valg af Martinique, så du er sikret en uforglemmelig smagsoplevelse. 

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.