Ikke på lager
399,00  DKK

Amarone Riserva 2012 Villa Mattielli

Kun 2.500 nummererede flasker! Vinen fremstår mørk i glasset. Næsen er tætpakket med kirsebær, tørre frugter, tobak, bitter kakao, espressobønner og vaniljestang. Smagen er intens og kraftig, og fylder på en gang munden med smag, uden at de 16% alkohol stikker ud eller virker tung. I smagen finder man som i duften noter af mørke kirsebær, tørre frugter og vanilje samtidig med de klassiske noter af kakao og kaffe. En stor Amarone der er en oplevelse i sig selv.

Efter den manuelle høst lufttørres druerne i hele 120 dage, hvorefter de gennemgår en lang maceration på 45 dage. Dette sikrer optimal ekstrahering af smag og fylde. På trods af den lange tørring og maceration, er Mattiellis vine aldrig tunge eller klodsed. Tværtimod formår de to talentfulde søstre år efter år at frembringe vine med stor fylde, finesse og elegance, i en stil man fristes til at kalde feminin. Vinen lagrer minimum 4 år i henhold til DOCG lovgivningen.

Villa Mattielli er en familieejet vingård i Veneto. Det er de to søstre Roberta og Valeria som idag driver vingården grundlagt af deres far. Villa Mattielli  ejer 15 hektar vinmarker på de bedst belliggende skråninger i Soave og Valpolicella. Roberta og Valeria bruger deres viden om moderne vinfremstilling i kombination med traditionerne lært af deres far. Valpolicella er den vinøse hovedstad i Veneto i Nordøstitalien, hvorfra nogle af landets største vine udspringer. Klimaet er lunt, med lange milde somre, hvorfor der kan laves elegante, frugtdrevne vine i området. Samtidig gør unikke klimatiske forhold, at lufttørring af druer kan skabe fyldige, rige og intense vine med stor fylde og kompleksitet. Dette er Amarone della Valpolicella nok verdens bedste eksempel på.

Specifikationer
Varenr.102102
ProducentVilla Mattielli
DrueCorvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 20%, Oseleta 5%
Årgang2012
TypeRødvin
Flaskestr.75 cl.
Alkohol16%
OmrådeVeneto
LandItalien
Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.