Grappa

Italiensk brændevin for nydere

Grappa er ikke bare Grappa. Der har vi udvalgt en mange forskellige grappa med hver sin karakter. Om du besøger vores store vin- og spiritusforretning i Aarhus eller køber online, så kan du vælge din favoritgrappa.

7 vare(r)
Grappa di Barbera "Monriondo" Paulo Marolo 40%. Piemonte, Italien. 70 cl.-20
grappa
På lager
Normalpris DKK 299,00
grappa
På lager
Normalpris DKK 599,00
Paulo Marolo, Grappa di Moscato, 42% 70 cl. Piemonte, Italien.-20
Grappa Julia Invecchiata 40% 70 cl.-20
Ikke på lager
Normalpris DKK 199,75
Marzadro Grappa Affinata Amarone 41% 70 cl. Trentino, Italien-20
Paulo Marolo, Grappa di Barolo Bussia, 45%-20
Ikke på lager
Normalpris DKK 439,00
7 vare(r)

Hvad er historien om Grappa?

Grappa er en spiritus fremstillet af det druekvas der er tilbage efter produktionen af vin. Det skal være lavet i Italien. Smagen afhænger meget af hvilke druer der er blevet brugt samt kvaliteten af disse druer. Derudover har destillationsmetoden også stor betydning for kvaliteten. Originalt lavede man grappa for at der ikke skulle gå noget til spilde efter vinproduktionen. Men grappa blev hurtigt kommercialiseret og produceret i større mængder og inden længe blev det solgt som modstykke til f.eks. cognac og whisky. 

Udsøgt udvalg af italiensk grappa

Der findes mange smagsvarianter og kvaliteter. En helt almindelig grappa hvor der ikke står druenavn eller område på, er blot en god brændevin hvor druekvaset kan bestå af mange forskellige druesorter fra mange forskellige regioner. Denne billige grappa er næsten altid destilleret på et kolonnedestillationsapparat som er effektivt og billigt, men som ikke tilfører den store kompleksitet. Nogle små producenter laver grappa på bestemte druesorter og fra bestemte områder. Det er hér man finder den bedste og mest spændende grappa. Det giver stor forskel i smagen om den er destilleret på druekvas fra den søde moscatodrue, eller på kvaset fra den kraftige nebbiolodrue i Barolo. Man kan også finde grappa fremstillet på den mere frugtrige barberadrue eller på kvaset der var tilbage efter amaronevin. Alle disse varianter er med til at gøre grappa til en spændende verden af smag. De små producenter bruger ofte en lille kobberkedel til destilleringen. På kobberkedler kan man kun lave et "batch" ad gangen og kun 2-3 batches på en dag. Det er en noget dyrere og langsommere proces end på kolonneapparater, til gengæld får man en langt mere smagfuld og kompleks spiritus. En anden ting der kan gøre en grappa til langt mere end en "brændende" oplevelse efter et måltid er lagring på små fade. De fleste kender grappa som en helt lys brændevin, men vi har også et godt udvalg af fadlagret grappa. Modningen på de små fade bidrager ikke kun med en smule farve, men vigtigst af alt så afrunder det smagen og bidrager med en dybde og kompleksitet i smagen, som tidligere var ukendt.

Sådan kan du servere grappa

I Italien serveres den oftest til kaffen eller som en ”efter maden” drik. Mange italienere nyder også gerne deres grappa i en varm kop espresso, dette kaldet caffè corretto. En anden måde at nyde sin grappa på er en ”ammazza caffè”, oversat til ”Dræber kaffe”. Dette foregår ved at man hurtigt drikker en espresso, hvor efter en lys grappa indtages. De nyere typer der er modnet og afrundet ved lagring på træfade, er fantastiske at nyde på samme måde som man vil nyde en cognac eller whisky. Det kan være til kaffe efter maden, i selskab med en god bog eller enhver anden lejlighed hvor man vil nyde et glas god spiritus

Køb klassisk grappa hos Vinkyperen

Vi sætter stor pris på grappa, om det er den klassiske lyse med en lidt skarp smag eller en god lagret. Derfor har vi et stort udvalg af i mange prisklasser. Køb klassisk grappa hos Vinkyperen, enten i vores store vinbutik i Aarhus eller online.