Rhônedalen kan overordnet inddeles i to, nord og syd. I Nordrhône er den eneste tilladte blå druesort Syrah, der giver mørke, noglegange blæksorte, rødvine, med masser af peber, lakrids og ofte animalske noter som læder og bacon. Det er vine der overvejende er mediumkraftige, med et forholdsvis højt syre og tanninindhold i sin ungdom, som kan udvikle sig til dybe, komplekse og elegante rødvine, med god krop og fylde. De to mest eftertragtede områder i Nordrhône er Hermitage og Côte Rôtie, hvor nogle få producenter laver vine til mange tusinde kroner. De lidt større områder som St. Joseph, Crozes-Hermitage og Cornas er mere tilgængelige prismæssigt, og kan repræsentere god value.
Den sydlige Rhônedal derimod har Grenache som konge, med et væld af andre druer som tit blendes med Grenache, herunder Syrah, Mouverdre og Carignan som de vigtigste. Klimaet er varmere og tørrere,og vinene ofte fyldigere, blødere med højere alkohol end de Nordrhônske, grundet både klima og druesorter. Chateauneuf-du-Pape er den mest kendte kommune i den sydlige Rhônedal, og er hjemsted for adskillige store, fyldige rødvine baseret på Grenache. I umiddelbar nærhed af Chateauneuf ligger kommuner som Gigondas, Vacqueyras og Lirac, der deler mange af de samme klimatiske forhold, men kan erhverves til mere ydmyge priser.