2013 Villa Mattielli, Amarone della Valpolicella

Varenummer: 1091
Normalpris DKK 299,00

OBS! Vi afholder ferie fra d. 11.07.2020 til 25.07.2020.

I denne periode vil der ikke blive foretaget leveringer.

95 point i Decanter!Duften er forførende med søde kirsebær, hindbær, hvid chokolade og masser af lækre krydderier. Smagen er intens og fyldig, og på samme tid elegant. Drik denne vin til oste, vildt, julemad eller som en lille oplevelse i sig selv. Blød og ultraelegant Amarone. 

Beskrivelse

Detaljer

Type

Stor, fyldig, rødvin. 75 cl. 15%

 

Område
Valpolicella er den vinøse hovedstad i Veneto i Nordøstitalien, hvorfra nogle af landets største vine udspringer. Klimaet er lunt, med lange milde somre, hvorfor der kan laves elegante, frugtdrevne vine i området. Samtidig gør unikke klimatiske forhold, at lufttørring af druer kan skabe fyldige, rige og intense vine med stor fylde og kompleksitet. Dette er Amarone della Valpolicella nok verdens bedste eksempel på.

 

Drue
Corvina, Corvione og Rondinella

 

Producent
Villa Mattielli er en familieejet vingård i Veneto. Det er de to søstre Roberta og Valeria som idag driver vingården grundlagt af deres far. Villa Mattielli  ejer 15 hektar vinmarker på de bedst belliggende skråninger i Soave og Valpolicella. Roberta og Valeria bruger deres viden om moderne vinfremstilling i kombination med traditionerne lært af deres far.

 

Fremstilling
Efter den manuelle høst lufttørres druerne i hele 120 dage, hvorefter de gennemgår en lang maceration på 45 dage. Dette sikrer optimal ekstrahering af smag og fylde. På trods af den lange tørring og maceration, er Mattiellis vine aldrig tunge eller klodsede. Tværtimod formår de to talentfulde søstre år efter år at frembringe vine med stor fylde, finesse og elegance, i en stil man fristes til at kalde feminin. Vinen lagres i minimum  to år på træfade i henhold til DOCG lovgivningen

 

Smagekommentar
Vinen fremstår rubinrød i glasset med en flot farvekoncentration. Duften er forførende med søde kirsebær, hindbær, hvid chokolade og masser af lækre krydderier. Smagen er intens og fyldig, og på samme tid elegant. Drik denne vin til oste, vildt, julemad eller som en lille oplevelse i sig selv.

 

Specifikationer