2017 Cantina San Donaci, Primitivo, Duca del Salento

Varenummer: 1009
Normalpris DKK 75,00
Fra DKK 65,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
1009
DKK 75,00
6
1009
DKK 65,00
Salento Primitivo fremstår dybrød i glasset, og i duften finder man blommer, kirsebær, modne solbær og jordbær. Smagen er blød og frugtrig, med bløde tanniner og lav syre. Vinen kan bruges til kraftigere kødretter, den danske julemad eller til oste. 100% Primitivo.

Beskrivelse

Detaljer

Type
Tør, blød, fyldig, rødvin. 75 cl. 13,5%

Område
Salento er den sydligste del af Puglia-regionen, i den italienske støvlehæl. Regionen er blandt Italiens varmeste, og giver de fyldigste og blødeste vine i Italien, primært på de tre blå druer, Primitivo, Negroamaro og Malvasia.

Drue
100% Primitivo

Producent
Cantina San Donaci er historien om en samling bundseriøse, ambitiøse vinbønder, der i 1930’ernes Italien, så et hidtil uudnyttet potentiale i Salentos terroir. De slog sig sammen og dannede Cantina San Donaci, der den dag idag er en topmoderne, kvalitetsbevidst producent af klassiske, syditalienske vine.
 
Vi har i tidens løb smagt mange (!) vine fra Syditalien, men er endnu ikke stødt på et hus, hvor man får så meget kvalitet og god smag, og slet ikke til den pris.

Vinen
Vinen som er lavet på 100% Primitivo, har druens karakteristiske varme, dybe frugt. Druerne høstes i Salento i området omkring Brindisi. Den er vinificeret på rustfri ståltanke for at beholde den bløde frugt i centrum, og for at bevare friskheden.


Smagekommentar
Salento Primitivo fremstår dybrød i glasset, og i duften finder man blommer, kirsebær, modne solbær og jordbær. Smagen er blød og frugtrig, med bløde tanniner og lav syre. Vinen kan bruges til kraftigere kødretter, den danske julemad eller til oste.

 

Specifikationer