2015 Cantina San Donaci, Salice Salentino Riserva DOC

Varenummer: 1010
Normalpris DKK 89,75
Fra DKK 75,00
Ved Køb af
Varenr.
Stk. pris
1
1010
DKK 89,75
6
1010
DKK 75,00

Salice Salentino Riserva er storebror til Salice Salentino, og tilbringer to år på små barriques. I næsen bliver man mødt af et væld af røde frugter, vanilie, blomme, kirsebærsaft og lidt vanilie og chokolade. Smagen er fyldig og indbydende, med en lang eftersmag. 

Beskrivelse

Detaljer

Type
Tør, blød, kraftig, rødvin. 75 cl. 14%

Område
Salento er den sydligste del af Puglia-regionen, i den italienske støvlehæl. Regionen er blandt Italiens varmeste, og giver de fyldigste og blødeste vine i Italien, primært på de tre blå druer Primitivo, Negroamaro og Malvasia. 

Druer
90% Negroamaro 10% Malvasia

Producent
Cantina San Donaci er historien om en samling bundseriøse, ambitiøse vinbønder, der i 1930’ernes Italien, så et hidtil uudnyttet potentiale i Salentos terroir. De slog sig sammen og dannede Cantina San Donaci, der den dag idag er en topmoderne, kvalitetsbevidst producent af klassiske, syditalienske vine.

Vi har i tidens løb smagt mange (!) vine fra Syditalien, men er endnu ikke stødt på et hus, hvor man får så meget kvalitet og god smag, og slet ikke til den pris.

Vinen
Som et resultat af dette, er vinen fyldigere, har mere struktur og mere kompleksitet. Negroamaro, som udgør størstedelen af blandingen, er den drue i Syditalien der har mest frisk, saftig frugt, hvorfor den tit blandes med Primitivo og Malvasia, som er mørkere, blødere og mere alkoholtunge. Det er derfor en kraftig vin, der dog har en lækker friskhed og dyb frugt, med mørke, krydrede noter fra de to år på fad.
Specifikationer