Vin fra Pomerol

Hvis du er bliver høj fra intense smage og franske fornemmelser, kan vi ikke anbefale vin fra Pomerol nok. Området er beliggende på Girondeflodens højre bred i Bordeaux umiddelbart nordvest for Saint-Émilion. Pomerol har i store træk samme jordbundsforhold som Saint-Émilion, dog ofte med et højere indhold af grus der giver en løsere jordbund, der medvirker til at give vinen både smag og karakter.

pr. side

12 varer

Stigende orden

12 varer

Nogle af verdens bedste vine findes i Pomerol

Når det kommer til franske vine, står Pomerol i kontrast til resten af Bordeaux, domineret af små producenter eller domæner, frem for de store, klassiske slotte, eller Chateaux, som man forbinder med resten af Bordeaux. Det er da også ganske få huse der bruger betegnelsen Chateau i Pomerol. Pomerol har i modsætning til øvrige områder i Bordeaux heller ikke en klassifikation der inddeler slottene eller producenterne.

Man skal dog ikke lade sig narre af det lille areal, og relativt ydmyge ydre, Pomerol står for nogle af verdens dyreste og mest eftertragtede vine, hvor Petrus og Le Pin er de to fornemste ambassadør for området, som begge sælger for titusinder af kroner. 

I Pomerol finder du velkendte og velrenommerede druesorter

Selvom Pomerol er et af de mindre områder i Frankrig, finder du stadig vine, der er lavet på anerkendte druesorter. Her finder du blandt andet vine lavet på Cabernet Franc og Merlot.

Cabernet Franc vil typisk medvirke til at give din vin en øget kompleksitet hvad angår både duft og smag. Druen bruges både i blends med blandt andet Merlot, men der produceres også vine, der udelukkende er lavet på Cabernet Franc.
Druen er en af de mest udbredte på verdensplan, og hvis du er interesseret i rødvin, har du helt sikkert smagt den flere gange.

Få verdenskendt Merlot fra Pomerol

I kategorien “almindelig vin” er Merlot ligeledes en af de mest udbredte druesorter på verdensplan. Det menes desuden, at Merlot er en af - hvis ikke den ældste druesort i verden. Vinen er kendetegnet ved dens blødhed og fyldighed, og du vil blandt andet opleve noter af bær og chokolade. Merlot fungerer både som enkeltdrue eller som blend med mere tanninholdige vine. I dag er Merlot også udbredt i for eksempel USA.

Giv vin fra Pomerol i gave

Hvis du vil forkæle en vinelsker, kan du passende vælge en af vores mange gaveløsninger, hvor du blandt andet finder både vine på Merlot og Cabernet Franc fra Pomerol. Der er stor forskel i vinene, så det er bare med at finde en, der passer til modtageren.

Få de bedste franske vine hos Vinkyperen

Hvis du er på jagt efter fransk vin i verdensklasse, er du kommet til det rigtige sted. Vi importerer fra egne huse i hele Frankrig, så vi kun får det bedste på hylderne til dig, der elsker vin. Vi har vine fra hele Frankrig, så du kan få flere forskellige smagsoplevelser i verdensklasse. Så uanset om du er til vin fra Languedoc og Roussillon eller Bordeaux, kan vi helt sikkert finde noget, der vil tilfredsstille dine smagsløg.

Hvilke områder finder du blandt andet franske vine fra hos os?

Du finder altid flere forskellige vintyper fra de forskellige områder hos os, så der er rigeligt at vælge mellem. Hvis du er i tvivl, giver vi dig også vejledning til de helt rigtige vine, så du kan vælge en vin, der passer godt til dig selv og eller dit selskab.

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.