Bourgogne

Bourgogne er beliggende i den nordøstlige del af Centralfrankrig, og lægger vinmarker til nogle af verdens allerdyreste og mest eftertragtede vine, både røde og hvide. Den vigtigste blå drue er Pinot Noir og den vigtigste grønnne er Chardonnay. 

pr. side

30 varer

Faldende orden

30 varer

I Bourgogne er terroir altafgørende og på alles læber; de rette jordbundsforhold, skråninger, sol, kalksten, vinstokke osv., og bidrager til megen af den mystik, der hænger som en aura over Bourgogne. De elegante, komplekse rødvine på Pinot Noir regnes af mange for de mest spændende og udfordrende vine, og mange er villige til at betale tusinder for de rigtige vine, fra de rette producenter og ikke mindst rigtige marker.

I modsætning til f.eks. Bordeaux, hvor det er slottene der er klassificeret, er det markerne i Bourgogne man har klassificeret. De er inddelt i fire kategorier som følger:

Bourgogne: Det laveste niveau, som omfatter stort set alle marker i Bourgogne, hvor der er mulighed for at gøre rigtig gode køb.

Village: Kaldes også kommuneniveau, og omfatter afgrænsede marker i de enkelte kommuner i Bourgogne. Eksempler på vigtige kommuner for Pinot Noir er Gevrey Chambertin, Vosne Romanée og Pommard.

Premier Cru: Enkelte marker af høj kvalitet, som regel beliggende på en syd- eller sydøstvendt skråning for optimal modning, og afspejler tydeligt sit terroir. Eksempelvis Nuits St. Georges 1. Cru Aux Agrillas eller Vosne Romanée 1. Cru Les Suchots. 

Grand Cru: Enkelte marker af ekseptionel kvalitet, nøje udvalgt for sit særegne terroir, og omfatter kun 1% af markerne i Bourgogne. Det er store vine, med langt lagringspotentiale. Grand Cru marker findes kun i den nordlige del af distriktet, Cote d'Or, den gyldne skråning. Blandt de mest kendte Grand Crumarker for Pinot Noir er Le Chambertin, Clos de Vougeot eller Musigny (også hvid)

Aldersbegrænsning
For at besøge dette website, skal du være minimum 18 år gammel.