Tequila og Mezcal

Køb god Tequila hos Vinkyperen

Du kan købe online eller besøge vores store vinbutik i Aarhus. Du finder et stort udvalg og lave priser.

9 vare(r)
La Chica Tequila Blanco-20
På lager
Normalpris DKK 179,00
Del Maguey Mezcal Vida 100% agave, 42%-20
På lager
Normalpris DKK 479,00
Sparkle Donkey Tequila Reposado 40% 75 cl.-20
Ikke på lager
Normalpris DKK 275,00
Udsalg
Gracias a Dios Agave Gin 45% 70 cl.-20
Ikke på lager
Normalpris DKK 349,00
Del Maguey Crema de Mezcal, 40%-20
På lager
Normalpris DKK 449,00
Tequila Anejo Villa Lobos. 40%, 70 cl.-20
Ikke på lager
Normalpris DKK 479,00
Udsalg
Spar 22%
Tequila Ocho Extra Anejo 2009, San Augustin. Single Estate. 40%-20
Ikke på lager
Normalpris DKK 1.250,00
Nu DKK 975,00
Tequila Ocho Anejo la Latilla. 40%-20
På lager
Normalpris DKK 729,00
Tequila Ocho Blanco El Bajio. 40%-20
På lager
Normalpris DKK 239,00
9 vare(r)

Bliv forelsket i mexikansk brændevin

Tequila bliver mere og mere populært. I mange år har det næsten kun været muligt at få billige varianter i Danmark, af ringe kvalitet, men i dag kan man få et stort udvalg af flotte Tequilas i forskellige kvaliteter fra den unge klare Blanco over Reposado til gamle fadlagerede Anejo, som nydes som en god Cognac eller Single Malt Whisky. Hos Vinkyperen kan du købe god tequila online og i butikken.  

Hvad er forskellen på Tequila og Mezcal?

Tequila er også en Mezcal. Forvirret? Mezcal er Mexicos nationalbrændevin, lavet på saften fra agave planten. Forskellen er, at produktionen af Tequila er begrænset til Jalisco regionen, og skal være fremstillet på blå agave. Mezcal produceres derimod i hele Mexico, og det er tilladt at bruge mange forskellige agavesorter. Derfor vil man også kunne finde en større variation i forskellige Mezcal, hvorimod Tequila vil have flere fælles karaktertræk i smagen, selv om der er en kæmpe forskel på de dårlige og gode.  

Hvor kommer Tequila fra?

Når de blå agaveplanter har vokset sig store, typisk i mindst 8 år og nogle gange i 30-40 år, høster man planten. Dvs. at man skærer hele planten af ved roden, hakker alle bladene af og ender med kærnen der ligner en kæmpe ananas. Kærnen behandles så man får saften ud, som man derefter gærer og destillerer. Resultatet efter destillering er Tequila. Processen er den samme for Mezcal, blot kan man bruge langt flere agavesorter. 

Hvordan er Tequila fremstillet?

På de billige står der blot tequila eller mezcal på etiketten Her er minimum 51% af indholdet destilleret fra agave og maximum 49% af indholdet er en anden billigere brændevin. God tequila og mezcal er lavet af 100% agave og det vil fremstå tydeligt på etiketten, da producenten gerne vil fremhæve at de ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Det er 100% ægte ublandet tequila fra den blå agave. Det skal aftappes i Mexico og er mere kostbar end den opblandede tequila.

  • Blanco. Hvid tequila/mezcal. Ikke fadlagret og har derfor den kraftigste og mest udtryksfulde agave aroma.
  • Reposado. Lagret på træfade i mindst 2 måneder, dog typisk 3-12 måneder.Reposado er den foretrukne type i Mexico.
  • Añejo og Extra Añejo betyder gammel og er lagret på træfade i mindst 1 år og ofte længere. Blødere og rundere, men mindre agavearoma.

Guide: Sådan kan du nyde tequila

Det er nok mest som ingrediens i cocktails at tequila nydes i Danmark. Selv når den blandes kan man sagtens smage forskel på en god og en dårlig tequila. Den dårlige vil give en skarp smag og mindre karakter, hvorimod en god bidrager med en mere rund smag og større kompleksitet i din cocktail Det vil typisk være Blanco og Reposado der bruges til drinks. En god Anejo fortjener at blve nydt for sig selv, lige som man nyder en god rom eller whisky. Ved at drikke en lagret tequila ren får man den fulde glæde af demange spændende nuancer i smagen.

Hos Vinkyperen har vi et bredt udvalg til en god pris.