Mousserende vin

Mousserende vine produceres i hele verden, og her finder du populære mousserende vine fra alle andre områder end Champagne. Cava fra Spanien, Prosecco fra Italien, Sparkling Wine fra Australien, Cremant fra Bourgogne osv. Den perfekte forfriskende ledsager.

12 vare(r)
AlkoholfriLeitzEinsZweiZeroMousserendeRos-20
cava
På lager
Normalpris DKK 89,75
Fra DKK 75,00
cava
På lager
Normalpris DKK 89,75
Fra DKK 75,00
cremant bourgogne
På lager
Normalpris DKK 149,75
Fra DKK 125,00
cremant bourgogne
På lager
Normalpris DKK 169,00
Fra DKK 135,00
mousserende vin
På lager
Normalpris DKK 149,75
Fra DKK 125,00
Australsk Mousserende vin
På lager
Normalpris DKK 129,75
Fra DKK 99,75
prosecco
På lager
Normalpris DKK 125,00
sparkling ice æble solbær
sparkling ice æble
På lager
Normalpris DKK 199,00
Ribes Nigrum
Ikke på lager
Normalpris DKK 199,00
cremant bourgogne
Ikke på lager
Normalpris DKK 379,00
12 vare(r)

Hvad er mousserende vin?

Kort sagt er mousserende vin det modsatte af en stille vin, altså vin med bobler og kan laves på både blå og grønne druer. Kært barn har dog mange navne, men de fleste i vores lille land vil nok forbinde mousserende vin med Champagne, og netop Champagne er nærmest blevet synonym med mousserende vine herhjemme. Det er dog kun mousserende vine fra det lille eksklusive område i Frankrig som hedder Champagne, hvorfra man også må navngive sine vine derefter Champagne | Oplev luksus med Champagne | Vinkyperen. Mousserende vine fra Spanien hedder Cava, Spumante er en italiensk type og i USA og Australien kalder man det Sparkling Wine.  Alle vinlande producere mousserende vin og sågar mousserende rosévin. De brusende bobler kan naturligvis have varierende kvalitet alt efter producent, men hos Vinkyperen har vi gjort alt forarbejdet for dig.

Fra velkomstdrink til dessert

Mousserende vine kan bruges ved mange forskellige lejligheder. Både til tørst og trøst samt fejrer alt fra bryllup til en lille hyggelig komsammen. Mousserende vin fungere som alt andet vin. Der er nogle ting der passer bedre sammen end andre, og de er ligeledes langt mere fleksible end mange går rundt og tror.  Langt de fleste bobler kan bruges til alle særlige lejligheder. Vinene findes som let sød og med let tørhed og alt, mousserende vin kan det meste.

Historien om mousserende vin

"Kom hurtigt mine brødre, Jeg drikker stjerner!" Sådan skulle verdens mest berømte munk Pierre Pérignon, engang have udbrudt da han første gang opdagede, hvad der skete med en stille vin der fik lov til at gære videre under forsegling. Der kom bobler og en ny type vin var født. Det var egentlig ikke tilsigtet men mere et uheld skabt af omstændighederne. Om foråret når temperaturen steg, begyndte vinen på flasken nemlig at gære på ny, hvilket resulterede i at træproppen sprang af eller det hændte at flasken sprang. Derfor begyndte Dom Pérignon at bruge kork og ståltråd og senere begyndte man også at bruge kraftigere flasker, som vi kender dem i dag. 

Kend forskel på brut, sec og dolce

I Champagne laver man som sagt den mest kendte mousserende vin og her findes en tørhedsskala der går fra Brut Nature med 0 gr. tilsat sukker per liter og til Dolce (sød) som ikke er særligt udbredt i Champagne da man med rette mener, at for meget sukker fjerner de fine nuancer og meningen med en god Champagne. Vi kender mest Brut anmærkningen på flasken som de fleste forbinder med "tør" og det er på sin vis også korrekt, men Brut betyder egentlig "rå". Sec derimod betyder tør og demi-sec betyder "halvtør". I en Brut Champagne som der er flest af må der højst være tilsat 12 gr. sukker per liter (den såkaldte dosage). Alt over det, altså fra Sec og op til Dolce vil blive betragtet som "sød" Champagne med et højere sukkerindhold.

Hvilken mousserende hvidvin skal du vælge?

Den du godt kan lide! Det er den individuelle smag der tæller. Dog er det en god ide at tænke på om du skal have mad til... Eller kransekage. Netop kransekagen er skyldig i, at rigtig mange synes Champagne er surt. Mange drikker nemlig kun Champagne klokken 24:01 nytårsaften, hvor vi også har munden fuld af kransekage og andre søde sager, og ja, så smager en "rå" Champagne surt. Frugten og de fine nuancer forsvinder fuldstændig i kagen og du har kun syren tilbage i munden. VINKYPEREN anbefaler at drikke den dyre Champagne til Dronningens nytårstale eller tidligere på aftenen sammen med en snack. Og så når klokken slår tolv og stemningen er høj, så kan andre slags mousserende vine, såsom en spansk Semi-Secco Cava sagtens bruges og vil i øvrigt passe omkring 4 gange så godt til kransekage. En Semi-Secco vil også være udemærket til krydret mad. Skal man være helt gastronomisk korrekt vil en "Asti" (og ikke den til 30,- i supermarkedet) faktisk være helt perfekt til sukkerkage. Vinen er sød, elegant og forfriskende. Asti er et område i Norditalien og det rigtige navn er Spumante Dolce og som vil være en fremragende dessertvin. Tør mousserende vin er fantastisk til fisk og skalddyr. Prøv vores Soutiran Signature med Østers... Mums!

Køb mousserende vin til en festlig anledning

Vi har de fleste mousserende vine til alle lejligheder- både det sure og det søde, som man siger. Og som Churchill så sandt sagde det på sit visit til New York i 1931: "‘First things first. Get the champagne." En mand med sine prioriteter i orden! Kom ind og besøg os i vores store butik eller bestil online. Vi levere vinen med bobler til døren fra de førende vinproducenter og til alle festlige lejligheder.